Min Therese.


Förlåt mig min sköna.

Hoppas du kan förlåta mig och klart att i mina vildaste fantasier lever du. 

:)

Blod, svett och tårar

Man kan ju bara ÄLSKA mitt jobb! Inte en dag flyger förbi utan lite ångest, darrningar, dramatik, övertid, pax, övervikt, tårar, svett, skrik och krig.

Men vissa kan ju bara gå hem klockan 16 00 eller helst vid 1400. Vissa kan ju använda flexitid på skift  *din förbannade aslicker delux fetso as, gör inte sitt jobb gris, apa*

Vi andra ler, tackar och tar emot allt fel ni gör, men snart kommer payback! Då ska huvuden rulla och min syster kommer in och vinner!

Som ni kankse har märkt så har jag varit allt för överarbetat för att ha klarat av att formulera en enda filosofisk tanke, försöker så gott jag kan för alla mina 3 läsare! Love u guys anyway! Kanske om jag bloggar om kläder från bikbok och retro plast-solglasögon så kanske jag får lite fler hits. Too bad att jag inte är INTRESSERAD av sådan skit, utan gillar hellre mer cynsisk livsfilosofi.

Will be back när jag har hittat min hjärna igen.

Lite ilska under sommaren

Skrev ett mail till min HR representant när jag tyckte min smärtgräns var nådd....


Hej N.N




Vet ej hur inblandad och insatt du är i min situation, men jag väljer nu att skriva till dig för att kanske få lite hjälp och lite mer information om vad jag ska göra.

Saken är den att företaget har betalat ut fel lön till mig VARJE månad sen jag startade 1 juli 2008, alltså i ett år. Det är mestadels att jag har jobbat väldigt mycket som TRC som jag ej har fått för. Även också en hel mängd med övertidstimmar som jag heller inte har fått.
Detta har jag, månad för månad skickat in till företaget och varje månad har jag fått samma svar att det ska betalas ut på nästa lön. Är väl medveten om att det har varit många personer inblandade i saken, bl.a före detta anställda inom admin. Har full förståelse för att det är mycket rot i min lön ifrån 2008.

Mitt problem är nu att jag har de senaste två månaderna gett M.M en exakt uträkning på vad som fattas, och det jag fått utbetalat. Eftersom det fattades ca 10 000 kr på min maj lön så ville jag gärna få det utbetalat  nu den 20:e juni. Detta lovade M mig att det skulle göras. Fick det även bekräftat på mail, men också att han inte kunde göra så mycket med de andra månaderna, vilket jag förstår.

När löningen kom så hade jag ej blivit efterbetalad, fått TRC/DM tillägg MEN jag hade blivit avdragen en massa pengar i lön!! Detta gjorde mig väldigt frustrerad och arg och tog kontakt med M för en förklaring.
Det jag fick var att han ville ta ett möte med mig följande måndag eller tisdag för att gå igenom HELA min lön så allt kunde utbetalas vid en kollektiv utbetalning nu kommande onsdag nästa vecka.

Måndag så fick jag INGEN info från honom så jag skickade ett mail han ej svarade på, fick besked att vi skulle ta det på tisdag (idag) under arbetstid och jag krävde att få med S.S då jag vet att M.M ej har full insyn och förstålse i lönprocesserna.

Detta är vad jag fick.

M.M ringde mig klockan tre och sa att han skulle komma upp för att ta en prat och gå igenom min lön. Han gav mig ca 10 minuter för han var tvungen att gå för han skulle på båttur med sin fru. Detta provocerade mig något oerhört då jag hade föreberett mig med att ta med all min dokumentation på hur jag har jobbat och förväntat mig ett möte som skulle kunna hjälpa mig. Även under denna 10 minuters praten så skrivar han ner 3 punkter på vad han borde göra (som han skulle gjort innan, vilket jag redan har gett han information om ). Sedan säger han till mig att jag måste göra all dokumentation på excel så den blir översiktlig. Detta gjorde mig rent ut sagt förbannad för jag har inte tid eller det är inte heller min uppgift att göra hans arbete!!!! Detta sa jag till honom. Jag frågade också när jag kunde förvänta mig ett resultat av detta och får svaret att det visste han inte då han inte kunde prioritera mitt ärende!

Jag vet att om han sätter sig ner och kontrollerar min lön så är det gjort på MAX en arbetsdag och detta tänker jag inte göra gratis för honom.

I tillägg så har jag sagt nu i 2 månader att jag kommer vägra ställa upp som vikarie som TRC i sommar till att jag får betalt för ett års arbete.
Företaget har räknat med att jag ska som vikarie och gett TRC semester efter detta.
Eftersom M.M inte kan ge mig ett svar på när min lön kommer finnas på kontot så står jag fast vid det beslutet. Företaget  får helt enkelt ta in en TRC från en annan station.

I tillägg till denna fantastiska situation som jag har så har jag ställt upp varje dag och jobbat övertid i nu 14 dagar i sträck för att planeringen är ett skämt! Har inte jobbat under 9 timmar en enda dag. Midsommarhelgen så har jag jobbat från det första flyget till det sista.
Att jag då ska bli så nerprioriterad av admin gör mig så besviken.

En annan sak är L.L TVINGADE mig att gå som TRC igår måndag ÄVEN att jag sa nej dagen innan och samma dag. Att DM eller planning inte tar in en TRC som får betalt som det kan jag ej förstå. Jag sa till L.L att då ,
måste Företaget betala mig dubbelt, eftersom det inte ingår i mina arbetuppgifter och att jag har sagt nej i två dagar att göra detta. Detta sa L.L nej till. Hon sa att hon kunde garantera mig att min lön kommer bli fixad, men hon kunde inte ge mig ett skriftligt dokument på det.
Detta gjorde mig så förbannad när jag har ställt upp hela veckan. (Har jobbat 75 timmar på 7 dagar) att andra anställda ska få hjälp och bli särbehandlade på det sättet!

Jag hoppas att du förstår min situation och att jag inte är arg personligen på någon, men jag vill ha resultat och är så trött att bli lovad min lön när jag i ett års tid har fått betala mina räkningar med mitt kreditkort eftersom det alltid fattas ett antal tusen.

Om det inte blir en ändring inom en snar framtid så måste jag nog tyvär ta in arbetstilsynet här i norge för att så här kan det inte få fortsätta.

Hade varit väldigt tacksam för ett svar.

Om du inte vill svara på mail så kan du nå mig på telefon


Övertid


Nu börjar sommaren, med massa sol, bad, slappa dagar och fest!


För alla andra....som inte jobbar skift.....nu börjar min galna period med överbokade flyg, arga bäbisar, sura medelålders män och en massa fjortisar som ska på charterresa som knappt vet vad de heter.
Det började så smått idag och denna helgen så ska jag dra in en sådär ca 45 timmar ÖVERTID! blir en massa godisbitar i plånboken, men det kommer drabba mitt så kallade privatliv. Hoppas alla kommer stå ut! Eller så är de bara glada över att inte se mig :)
Killen har sitt playstation så han kommer inte sakna mig något nämnvärt.

Fick köttbullar med gräddsås idag, förstör min diet, men vafan, ibland måste man leva också!

En annan filosofisk tanke som har slagit mig nu under 2 dagar är detta med "mannen" som födde ett barn, och hans sambo som "stimulerade" sina bröst så "de" kunde amma barnet. I detta fallet så undrar jag hur föräldrarollerna kommer att bli och hur barnet kommer ställa sig till detta när det blir lite större. Det kommer ju självklart vara mediabevakning över barnet där som föräldrarna bestämde sig för att göra sig kända med detta bisarra utspel.
Kom inte fram till en tillfredställande analys utan jag tycker nog mest synd om barnet, inte för att det har udda föräldrar, utan för att det kommer vara utsatt för medias bevakning och samhällets syn på vad som är "rätt och fel". Stackars unge.

Nu har mina hormoner lugnat ner sig lite grand också när det gäller att vara barnsjuk, gott för jag vill ju helst inte skaffa något, och att i tillägg måste låta min lilla man växa till sig ett par år också först.
Det är ju nämligen så att jag har gjort en Demi moore, och jag är STOLT över det, och nej, jag utnyttjar inte hans oskuldsfullhet och bristande erfarenhet för att forma honom till den perfekta pojkvännen! (kanske ytte pyttet lite, men det är för hans eget bästa"  ;P

Det var väl det hela för idag skulle jag tro.

Passa er för alla kannibalsniglar i trädgården.

Motivation


Motivation ja...den är ganska låg om dagen på jobbet.

Bajs.

Regn och rusk, rusk och regn.


Typiskt skandinaviskt sommarväder. Tråkigt, kallt och jävligt. Varför längtar jag till sommaren varje år? Om vi har tur så får vi kanske 1 vecka som är fint.
Ska flytta utomlands när jag blir stor.

Sitter och filosoferar lite om banker, att allt ska var så himla svårt hela tiden att få hjälp med någonting. För det första så ska du helst sitta i 2 timmar lång telefonkö, för att få hjälp på ett kontor går ju inte. När man väl kommer fram i denna djungel av telefonköer, telefonsvarare som ber en att knappa in olika alternativ, när man KANSKE får prata med en man eller dam så måste man ju på något sätt bevisa att jag ÄR faktiskt jag. Då har man ju oftast för ca 3-5 år seb fått en personlig kod tillsänt. (denna koden har på mytiskt vis försvunnit under mina 6 gånger jag har flyttat) Då måste jag få en ny kod tillsänt, till SVERIGE! och sedan kan jag ringa och sitta i telefonkö igen. Mitt motargument var ju att jag hemskt gärna vill betala mina räkningar över internet och inte har tid att vänta 2 veckor på en kod.
Varför kan jag inte bara komma med mitt leg på plats i ett kontor för att får hjälp där? Jag menar, jag som 25 år och uppvuxen med att göra allt online tycker detta börjar bli krångligt. Vad tycker inte då alla snälla pensionärer om detta, Tänk själv när vi kommer upp i ålder och allt det nya skrämmande som har tagit över. Kommer snart inte få hjälp av medmänniskor längre utan allt kommer ske via robotar eller datorer. Hemska tanke att när jag sitter med demens på ett hem och mina barn inte kan ta hand om mig längre låter mina sista år styras av en dator.
Härmed så blev jag helt plötsligt för aktiv dödshjälp.

Allt detta medan det tutar i luren och en mekanisk röst som säger emellanåt "Det ät fortfarande kö, var vänlig vänta, vi kommer besvara ditt samtal så fort vi kan" Det var ca 20 min sen.......


GAHHHHHH

Pojkar och prylar.


Pojkar och prylar, VAD är det som gäller? Att en pojke,kille, man blir helt extas av prylar? Min lilla kille kommer hem med diverse grejer HELA tiden, fast jag jobbar med att få han att sluta (hjälper ju inte heller att han jobbar på SIBA och får förbannad RABATT) jag är slagen, måste erkänna mig besegrad för ett nej kommer aldrig vara ett nej. Snart kommer väl den fantastiska HD ready, superslim, värsta NYA super MODERNA 80 tums tvn in i våran lilla lägenheten också. (varit tjat på den nu i snart 3 månader) men om man köper den nu så får man ju också en CYKEL gratis! (nej, helt rätt han cyklar inte) 
Idag överraskade han mig med att komma hemsläpande på ett nytt ROCKBAND med en extra gitarr för han fick det för BARA 100 SPÄNN! det kan man ju inte motstå!
På min fråga om vart i helsike vi ska förvara denna stora sak fick jag det otroliga svaret:
"Jag visste att jag skulle få den frågan så jag har funderat på detta och min slutsats är......... vet inte riktigt, men jag kommer nog på något" Alltså, den var redan betald. Jag är besegrad, lägger ner mitt krig, prylarna kommer strömma in. 

i min killes lekhörna finns följande:

  • Playstation 3
  • Wii
  • 2 BUZZ med ÅTTA ( ja åtta) dosor
  • 3 datorer
  • x antal MP3 spelare i alla former och färger
  • Mobiltelefoner ska vi inte prata om
  • PS3 SPEL ligger ÖVERALLT har tappat räkningen på totalen
  • En extra dosa inhandlad när jag var på semester och inte kunde kontrollera honom

Tvn kommer snart inom kort tillsammans med en superdelux gasgrill som ska vara den nyaste och bästa på marknaden.

Passa på medan de är små.

Hem ljuva hem

Efter ett mycket strapatsrik, svettig, illaluktande, skrikande, åkande, bilande lång resa hem (ska tilläggas att jag jobbade 9 timmar direkt efter det) så är det MYCKET skönt att komma hem till en ren, mjuk, underbar säng! Gnäller inte heller över att det ligger en ung vältränad manskropp som har längtat efter MIN mjuka hängbuksvinskropp i en vecka (han har en skum böjning för håriga, bleka, stora kvinnor) OCH NEJ han kanske är en del afrikan men tar inte betalt!
Jag tror fortfarande att han gillar min eminenta personlighet. Living the dream.
I alla fall. kan man få det bättre? knappast, så nu ska jag hoppa in i bingen tillsammans med min toyboy och jobba ikapp denna veckan som var.

Pöss, köss och smuck.

Hemresa!

Nu ska pensionarerna hem igen, lite fetare, lite roda och flagnande hud. Gott humore dock for vi ska hem till vara valpar!

Yoghurt

Da har vi lyckats annu en gang, brant oss.....ordentligt. Jag ar en martyr och hardar ut med min lilla pingla Camilla hardar inte ut och gar pa den ena huskuren efter den andra. Igar kvall sa var det iskall dush, sedan yoghurt pa hela kroppen en timme, sedan iskall dush. Hon antog en odor av sur mjolk, verkade det hjalpa? inte sa mycket. I
Idag har vi varit vampyrer och det ar synd pa en sadan fin dag, men det ar omojligt med denna huden.

Hittade 3 kackerlackor, nagra andra skumma kryp, toaletten kan inte spolas ordentligt och varan AC fungerade inte inatt. Receptionens reply var "are you sure?" JAAAA vi svettades som aldrig forr i varan 3+ rum... luktar inpyrd rok ocksa, glomde namna det i forra inlagget.
Men personalen ar ganska trevlig.

Tat lungt alla

Nattliga aventyr med Camilla

Ca 30 grader varmt pa en liten o kallad cypern har foljande intraffat:

Ca 2330 kom vi fram till varat 3+ hotell i Larnaca, var forvisso informerad om att hotellet sag lite slitet ut men hade anda standard 3+ stjarnor.
Min van Camilla har under sitt liv utvecklat en stark angest mot kryp, och da speciellt mot kakerlackor och spindlar.
Det forsta som hander nar vi ska hitta till varat rum ar en kakerlacka i samma storlek som en chiahuahua i gangen och stackars camilla far nastan ett epileptiskt anfall och rusar till varat rum for att fly undan denna onda varelse. Saken var bara att i rummet fanns det annu fler overaskningar! Har kryllade det av sma djur! Fick i uppdrag av Camilla att inforskaffa nagon form av insektsspray for att morda alla extragaster vi hade i rummet. Det var en del.
Nu maste toalettbesoken vara med oppen dorr och jag maste halla mig i narheten med insektssprayen!
Inte nog med att standarden pa kackerlackorna var hog men varat rum kanske kunde komma under standarden 1 stjarna.....kanske. Ingen AC...de ar nog till dekoration men de fungerar inte. Mannen i receptionen skulle kolla upp det nar teknikern kommer en annan dag....VARMT.

Vi satte oss pa varan extremt lilla balkong for att ta EN drink....det blev snabbt fler och vid 0300 sa bestamde vi oss for att ga ner till stranden och ta ett dopp. Vi hamnade i Ayia napa....hur det hela har gatt till ar lite tveksamt, men vi klarade oss fint.
Val i Ayia napa sa var vi pa en bar som tydligen ar oppet 24 timmar i dygnet och vi hade en trevlig vistelse, men runt klockan 0800 sa sa john blund att vi borde ta oss hem....vilket var lattare sagt an gjort. Var hemma runt 10 tiden och da ville jag helst sova, Camilla lyckades vacka mig vid 15 tiden sa vi skulle lata solen slicka vara vita kroppar och vi har faktiskt lyckats med att fa lite farg!!

Ikvall blir det lugna puckar och SOL for hela slanten imorgon (och kanske en drink nar vi har glomt nattens bravader)

Puss

RSS 2.0